Τετάρτη 18 Απριλίου 2018

Ο Δήμος Βύρωνα παρουσιάζει τα βιβλία του Γιώργου Γιώτη και του Παναγιώτη Σιδηρόπουλου

Ο Δήμος Βύρωνα παρουσιάζει τα βιβλία:
“3 στο κόκκινο” του Γιώργου Γιώτη και

“Αδέσποτες Ιστορίες” του Παναγιώτη Σιδηρόπουλου
στον Δημοτικό Κινηματογράφο “Νέα Ελβετία”. 
 
Πιο αναλυτικά: 
 
Το Σάββατο 21 Απριλίου 2018, ώρα 6.00 μ.μ., στο Δημοτικό Κινηματογράφο “Νέα Ελβετία” (Νέας Ελβετίας 34 & Σεβαστείας), του Δήμου Βύρωνα, θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση των βιβλίων:
 
“3 στο κόκκινο” του Γιώργου Γιώτη και
“Αδέσποτες Ιστορίες” του Παναγιώτη Σιδηρόπουλου
 
Για τα βιβλία θα μιλήσουν οι:
 
Κλειώ Τσαλαπάτη, βιβλιοκριτικός – blogger – διαχειρίστρια: «Φίλοι της Λογοτεχνίας»
Γεωργία Ρετετάκου, blogger – διαχειρίστρια: «Βιβλίων Έργα»
Εύα Νάτση, blogger – διαχειρίστρια: «Βιβλίο της Παρέας»
 
Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό, την οποία θα συντονίσει ο συγγραφέας Παναγιώτης Σιδηρόπουλος.
 
 Η είσοδος είναι ελεύθερη. 
 Λίγα λόγια για το βιβλίο "3 στο κόκκινο":
Ο Μάρκος Πολίτης παίρνει τη γενναία απόφαση να δεχτεί τη θέση του λέκτορα που του προσφέρθηκε στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου στην αρχοντική Σύρο. Αφήνοντας πίσω του ένα παρελθόν τραγικό, αναζητά ένα πιο ευοίωνο μέλλον στο κυκλαδίτικο νησί, παλεύοντας συνεχώς με τους προσωπικούς του δαίμονες και με ζοφερές αναμνήσεις που εξακολουθούν ακόμα να ματώνουν την ψυχή του και να σκιάζουν το νου του.
Πόσο μπορεί να αντέξει το ανθρώπινο μυαλό όταν βάλλεται από άδικα εγκλήματα, αθεράπευτες εμμονές και αδυσώπητες τραυματικές εμπειρίες; Ποιος μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο οι ψευδαισθήσεις να φαίνονται ενίοτε πιο αληθινές από την απτή πραγματικότητα; Πόσο σημαντικός μπορεί να είναι ο ρόλος ενός κόκκινου Φορντ που στοιχειώνει τις αναμνήσεις και την πραγματικότητα ενός διαταραγμένου μυαλού; Πού σταματά η φαντασία και πού αρχίζει η πραγματικότητα και σε ποια τελικά είναι καλύτερο να ζει κανείς;
 
Λίγα λόγια για το βιβλίο “Αδέσποτες Ιστορίες”:
Οι αδέσποτες ιστορίες είναι πραγματικές ιστορίες βγαλμένες από την καθημερινή ζωή. Ιστορίες που ειπώθηκαν από φίλους και γνωστούς αναζητώντας την λύση... που πολλές φορές ήταν μπροστά τους.
Παραποιημένες και τροποποιημένες έτσι που να μην στοχεύουν κανέναν, αλλά ταυτόχρονα να μπορούν να μας δώσουν αυτό το κάτι που πάντα αναζητάμε και δεν μπορούμε να το δούμε. Με λίγη μόνο φαντασία θα μπορούσαμε να καταλάβουμε και να δούμε τις ιστορίες να εξελίσσονται όπως πραγματικά έγιναν, μπροστά στα μάτια μας.